agregar al carrito
BUSCA OPOSICIONES DESDE AQUÍ
No hay productos en el carrito de la compra

Oposiciones de Técnicos Administración General Ayuntamiento Lleida 2021

Especialidad: Administración General y Cuerpo Administrativo
Área geográfica: Andalucía
Fecha Convocatoria: 24/05/2021
Plazas: 1
Grupo: A1

Descripción de la oposición
Oposiciones de Técnicos Administración General Ayuntamiento Lleida 2021

24/05/2021. El BOE publica el anuncio de la convocatoria de 1 plaza de Técnico de Administración General mediante concurso-oposición, en turno libre. Las bases de la convocatoria se pueden consultar en el BOP de Lleida del 2 de febrero de 2021.

El temario de la oposición es el siguiente:

Matèria general

1. La Constitució Espanyola I: Característiques. Estructura. Principis constitucionals. Organització territorial de l’Estat: l’Estat de les autonomies i l’autonomia local.

2. Institucions estatals: el Cap de l’Estat. Les Corts generals. El Govern. El Poder Judicial. El Tribunal Constitucional.

3. L’Estatut d’Autonomia de Catalunya: Característiques i estructura. Institucions de la Generalitat: el Parlament, el President, el Govern. Altres Institucions de la Generalitat. Competències de la Generalitat.

4. El Règim Local. Marc Constitucional i Autonòmic. Els ens locals: classes, potestats competències i relacions entre els ens. Fons de l’ordenament local.

5. El Municipi. Concepte. Elements: Territori, població i organització. El terme municipal. El Padró Municipal: definició, dades obligatòries, gestió del Padró. Drets i deures dels veïns.

6. L’Organització Municipal: normativa, principis, sistemes d’organització municipal i classificació. Els òrgans municipals: L’Alcalde: elecció i atribucions. Els Tinents d’Alcalde. El Ple: concepte, atribucions i funcionament. La Junta de govern Local. Òrgans complementaris.

7. El Cartipàs de l’Ajuntament de Lleida: concepte i elements fonamentals. Els Grups Municipals, els Tinents d’ Alcalde, els membres de la Junta de govern Local; la Junta de Portaveus.

 8. Règim de Sessions Plenàries i Normes de Funcionament del Ple i de les Comissions Informatives. Organització municipal: Comissions Informatives i àmbits.

9. La Potestat Reglamentaria en l’Administració Local. Concepte. Límits i controls. Ordenances, Reglaments. Procediment d’elaboració i aprovació d’ordenances i reglaments. Els Bans. Règim de les infraccions i de les sancions.

10. Estatut Bàsic de l’Empleat Públic: Objecte. Àmbit d’aplicació. Concepte i classes d’empleats públics: funcionaris de carrera, funcionaris interins, personal laboral. Personal eventual i personal directiu.

11. Estatut Bàsic de l’Empleat Públic: Situacions administratives. Règim disciplinari: responsabilitat disciplinària, exercici de la potestat disciplinària. Faltes, sancions i prescripció. Procediment disciplinari.

12. El Procediment Administratiu: Marc Normatiu. Concepte d’administració pública. Principis d’actuació administrativa. Competències. Imparcialitat. Llengua en el procediment. Funcionament electrònic. Els sistemes d’identificació i la signatura electrònica.

13. L’activitat administrativa: Obligació de resoldre. El silenci administratiu. Termes i terminis. Còmput. Els documents administratius. Els arxius: l’arxiu electrònic únic. Els registres: el registre electrònic.

14. L’ordenació en el procediment administratiu: Tramitació electrònica. L’expedient administratiu i la seva ordenació. L’instructor en el procediment. Iniciació del procediment. Instrucció. Finalització. Resolució. Desestimen. Renuncia. Caducitat.

15. L’execució dels actes administratius: Execució i Suspensió. Invalidesa. Revisió. Recursos.

16. Marc normatiu: la llei 9/2017, de 8 de novembre de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l’ordenament jurídic espanyol les directives del parlament europeu i del consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014. la tipologia dels contractes

17. Procediment d’adjudicació dels contractes: obert, obert simplificat, obert simplificat abreujat. negociat. diàleg competitiu. restringit. associació per la innovació. contracte menor.

18. Els plecs de clàusules administratives i de prescripcions tècniques. selecció del contractista, criteris de valoració. Divisió del contracte en lots. Termini dels contractes. recursos. L’execució dels contractes.

19. El Dret a la Protecció de Dades de Caràcter Personal. Marc Normatiu. Novetats introduïdes pel Reglament europeu. Definicions. Àmbit d’aplicació. Principis de la Protecció de Dades. Dret de les persones.

20. La Salut i la Prevenció de Riscos Laborals. Marc Normatiu de referència. Conceptes bàsics. Definicions. Drets dels treballadors/es davant dels riscos laborals (avaluació de riscos, formació, informació, consulta i participació, mesures d’emergència, vigilància de la salut.

21. Obligacions dels treballadors/res en matèria de prevenció. Coordinació d’activitats empresarials. Recurs preventiu. Integració de la prevenció. Institucions relacionades amb la prevenció de riscos laborals. Reglamentació i altres publicacions relacionades amb la prevenció de riscos laborals.

22. Pautes bàsiques per saber redactar documents administratius: informes (estructura i tipus d’informe), propostes de resolució, decrets, notificacions.

23. La Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes: Objecte i àmbit de la Llei. El principi d’igualtat i la tutela contra la discriminació. Polítiques públiques per a la igualtat. El Reial Decret Llei 6/2019, d’1 de març, de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en el treball i l’ocupació. Matèria jurídica

24. Les competències municipals: sistema de determinació, competències pròpies, competències delegades. Serveis mínims. Dispensa de prestació de serveis. Activitats complementàries.

25. L’activitat administrativa de prestació de serveis. El serveis públic: concepte i formes de gestió dels serveis públics. Referència a la prestació dels serveis públics per les entitats locals

26.L’activitat d’intervenció administrativa: règim jurídic. Activitat d’intervenció administrativa de les entitats locals: llicències, autoritzacions i altres actes de control preventiu.

27. L’activitat administrativa de foment i promoció d’activitats socials i econòmiques: subvencions i acció concertada.

28. L’activitat subvencional de les administracions públiques: tipus de subvencions.

29. Procediment d’atorgament i gestió de subvencions. Reintegrament de subvencions. Control financer. Infraccions i sancions administratives en matèria de subvencions.

30. La potestat sancionadora: concepte i significat. Els principis de la potestat sancionadora.

31. Especialitats del procediment administratiu en matèria sancionadora. Especial referència a la potestat sancionadora local.

32. L’expropiació forçosa: principis generals, règim jurídic, subjectes i objecte. Procediment general i procediments especials

33. El Patrimoni de les Administracions Públiques. Disposicions generals. Adquisició de béns i drets.

34. Protecció i defensa del patrimoni. Afectació, desafectació i mutació dels béns i drets. Ús i explotació dels béns i drets.

35. El patrimoni dels ens locals: béns que integren el patrimoni, tràfic jurídic dels béns, utilització, aprofitament, conservació, protecció i defensa dels béns.

36. La normativa reguladora de la transparència i bon govern. La Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern a Catalunya. Drets de la ciutadania en matèria de transparència.

37. El Dret urbanístic. El marc constitucional de l’urbanisme. Legislació estatal i legislació autonòmica.

38. Competències urbanístiques estatals, autonòmiques i locals. Principis generals de l’actuació urbanística.

39. Règim urbanístic del sòl. Classificació del sòl.

40. Reserves per a sistemes urbanístics generals i locals. Aprofitament urbanístic.

41. Drets i deures de les persones propietàries. Règim de l’ús provisional del sòl.

42. Els instruments de la política del sòl i de l’habitatge en la legislació urbanística de Catalunya.

43. Planejament urbanístic. Figures del planejament urbanístic. Formulació i tramitació de les figures del planejament urbanístic.

44. Efectes de l’aprovació de les figures del planejament urbanístic. Valoracions i supòsits indemnitzatoris.

45. La gestió urbanística a la legislació catalana. Sistemes d’actuació urbanística. La intervenció en l’edificació i en l’ús del sòl i del subsol.

46. Llicències i parcel·lacions urbanístiques. Ordres d’execució i supòsits de ruïna.

47. La protecció de la legalitat urbanística. Ordres de suspensió d’obres i de llicències. Restauració de la realitat física alterada i de l’ordre jurídic vulnerat.

48. Disciplina urbanística: infraccions urbanístiques i sancions.

49. El dret tributari: concepte i naturalesa. Les hisendes locals: recursos de les hisendes locals. Els recursos dels municipis. Especial referència als impostos

50. Taxes i preus públics; principals diferències. Les contribucions especials. Participació en els tributs de l’Estat i de les Comunitats autònomes. Matèria econòmica

51. El pressupost general de les entitats locals: concepte i contingut. Especial referència a les bases d’execució del pressupost. L’elaboració i aprovació del pressupost general. La pròrroga pressupostària.

52. L’estructura pressupostària. Els crèdits del pressupost de despeses: delimitació, situació i nivells de vinculació jurídica. Les modificacions de crèdit: tipus, concepte, finançament i tramitació.

53. L’execució del pressupost de despeses i les seves fases. Els pagaments a justificar. Les bestretes de caixa fixa. Les despeses de caràcter plurianual. La tramitació anticipada de despeses. Els projectes de despesa. Les despeses amb finançament afectat: especial referència als desviaments de finançament.

54. L’execució del Pressupost d’ingressos i les seves fases. Reconeixement i liquidació. Extinció de drets: recaptació, anul·lació per anul·lació de liquidacions i cancel·lacions. Devolucions d’ingressos per anul·lació de liquidacions. Ajornaments i fraccionaments.

55. Fases i contingut de la funció interventora en les entitats locals. El procediment per a l’exercici de la funció interventora sobre ingressos, despeses i pagaments.

56. El règim de fiscalització i intervenció limitada prèvia de requisits bàsics. Els reparaments i observacions complementàries i la resolució de discrepàncies.

57. El control extern de l’activitat econòmica financera del sector públic local. La fiscalització de les entitats locals pel Tribunal de Comptes i els òrgans de control extern de les Comunitats Autònomes.

58. Les relacions del Tribunal de Comptes i els òrgans de control extern de les Comunitats Autònomes.

59. La responsabilitat comptable: concepte i règim jurídic. El caràcter objectiu de la responsabilitat comptable. Supòsits bàsics de responsabilitat comptable: abastos comptables, malversacions i altres supòsits.

60. Compatibilitat amb altres tipus de responsabilitats. Els subjectes dels procediments de responsabilitat comptable.

61. La tresoreria de les entitats locals. Règim jurídic. El principi d’unitat de caixa. Funcions de la tresoreria. Organització. Situació dels fons: la caixa i els comptes bancaris.

62. La realització de pagaments: prelació, procediments i mitjans de pagament. El compliment del termini en els pagaments: el període mitjà de pagament.

63. La planificació financera. El pla de tresoreria i el pla de disposició de fons.

64. La rendibilització d’excedents de tresoreria. Les operacions de tresoreria. El risc de tipus d’interès i de canvi en les operacions financeres.

65. Rendibilitat de les operacions financeres. Tipus d’interès nominal i tipus d’efectiu anual. Rendibilitat nominal i rendibilitat real. Taxa interna i taxa efectiva de rendibilitat.

66. Els recursos de les hisendes locals. Els tributs locals: principis.

67. La potestat reglamentària de les entitats locals en matèria tributària: contingut de les ordenances fiscals, tramitació i règim d’impugnació dels actes d’imposició i ordenació de tributs.

68. L’establiment de recursos no tributaris.

69. L’impost sobre bens immobles. Naturalesa. Fet imposable. Subjecte passiu.

70. L’impost sobre bens immobles: Exempcions i bonificacions. Base imposable. Base liquidable. Quota, meritació i període impositiu. Gestió cadastral. Gestió tributària. Inspecció cadastral.

71. L’impost sobre activitats econòmiques. Naturalesa. Fet imposable. Subjecte passiu.

72. L’impost sobre bens immobles: Exempcions. Quota: les tarifes. Meritació i període impositiu. Gestió censal i gestió tributària. El recàrrec provincial.

73. L’impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

74. L’impost sobre vehicles de tracció mecànica.

75. L’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana.

76. Taxes i preus públics. Principals diferències.

77. Les contribucions especials: bestreta i aplaçament de quotes i la col·laboració ciutadana.

78. La gestió tributària: delimitació i àmbit. El procediment de gestió tributària.

79. La liquidació dels tributs. La declaració tributària. Els actes de liquidació: tipus i règim jurídic.

80. Notificacions tributàries. Requisits. Les notificacions electròniques.

81. L’extinció de l’obligació tributària. El pagament: requisits, mitjans de pagament i efectes del pagament. La imputació de pagaments.

82. Conseqüències de la falta de pagament i consignació. Altres formes d’extinció: la prescripció, la compensació, la condonació i la insolvència.

83. La recaptació dels tributs. Òrgans de recaptació. El procediment de recaptació en període voluntari.

84. El procediment de recaptació en via de constrenyiment: iniciació, títols per l’execució i providència de constrenyiment. Ajornament i fraccionament del pagament.

85. Desenvolupament del procediment de constrenyiment. L’embargament de bens. Alienació. Aplicació e imputació de la suma obtinguda. Adjudicació de bens a l’Estat. Acabament del procediment. Impugnació del procediment.

86. Les garanties tributàries: concepte i classes. Les garanties reals. Dret de prelació. Hipoteca legal tàcita. Hipoteca especial. Afecció de bens. Dret de retenció. Les mesures cautelars.

87. Responsables del deute tributari: solidària i subsidiària. Especial referència a l’administració local.

88. La revisió en via administrativa dels actes de gestió tributària en l’àmbit local. Procediments especials de revisió. El recurs de reposició.

89. La jurisdicció contenciosa administrativa. Naturalesa, extensió i límits. Òrgans de la jurisdicció i les seves competències.

90. La jurisdicció contenciosa administrativa. Les parts: legitimació. L’objecte del recurs contenciós administratiu. El procediment i la seva finalització: les sentències.”

Aviso Legal y Condiciones de compra | Política de Privacidad | Política de Cookies  | © 1996-2021 La Escuela de Oposiciones Técnicas

Contacta con nosotros

 918289688 | 637200311


¿Prefieres que te llamemos?

Su Email se envio con exito.

Hubo un erro al enviar el email.