agregar al carrito
BUSCA OPOSICIONES DESDE AQUÍ
No hay productos en el carrito de la compra

Oposiciones de Técnicos RRHH Ayuntamiento Santpedor 2019

Especialidad: Relaciones Laborales, Diplomatura
Área geográfica: Cataluña
Fecha Convocatoria: Sin convocar
Plazas: 1
Grupo: A1

Descripción de la oposición
Oposiciones de Técnicos RRHH Ayuntamiento Santpedor 2019

23/09/2019: Publicada la convocatoria en el BOP de Barcelona, 1 plaza mediante concurso-oposición de Técnicos RRHH para el Ayuntamiento de Santpedor (Barcelona). Las bases y el temario se han publicado ene le Boletín Oficial de la Provincia de Barcelona del 23 de septiembre de 2019.

Pendiente de la publicación en el BOE.


TEMARIO GENERAL TÉCNICOS RRHH
AYUNTAMIENTO SANTPEDOR

(último temario publicado por el Ayuntamiento de Santpedor, 2019)


Tema 1. L’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Les competències de la Generalitat de Catalunya.

Tema 2. El Parlament de Catalunya. El Govern de Catalunya. EL President del Parlament

Tema 3. El règim local espanyol. Administració local. Principis constitucionals. Regulació jurídica.

Tema 4. El municipi: concepte i elements. El terme municipal. La població i l’empadronament.

Tema 5. Organització municipal: L ‘Alcalde, el Ple, La Junta de Govern Local. Funcionament i competències dels òrgans col·legiats locals.

Tema 6. Ordenances i Reglaments de les entitats locals. Classes. Procediments d'elaboració i elaboració. Límits a la potestat reglamentaria. Els bans.

Tema 7. L’eficàcia de l’acte administratiu: principis generals. Executivitat de l’acte administratiu. La notificació i la publicació. Invalidesa dels actes: nul·litat de ple dret, anul·labilitat.

Tema 8. El procediment administratiu: regulació, concepte, principis. L’estuctura del procediment administratiu: iniciació, ordenació, instrucció i finalització. Els terminis administratius.

Tema 9. Les Ordenances fiscals. Concepte, elaboració i procediment d’aprovació.

Tema 10. Llei Org ànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Normativa sobre Transparència, accés a la informació i bon govern.


TEMARIO ESPECÍFICO TÉCNICO RRHH 
AYUNTAMIENTO DE SANTPEDOR

(último temario publicado por el Ayuntamiento de Santpedor, 2019)


Tema 1. - El Règim Jurídic de la funció pública. El personal al servei de les entitats locals. Estructura del personal al servei de les entitats locals.

Tema. 2. Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic. Estructura i contingut. El personal al servei de les administracions públiques, classes de personal i règim jurídic. Funcionaris de carrera, funcionaris interins, personal laboral, eventual i personal directiu.

Tema. 3. Personal laboral al servei de l’Administració Local. Tipus de contractes, règim jurídic. Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d’octubre, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei de l’Estatut dels treballadors: estructura i contingut.

Tema 4. - Planificació dels recursos humans: Plantilla de personal. Definició. Naturalesa jurídica. Contingut. Procediment, negociació i aprovació. Modificació.

Tema 5. - Planificació: el concepte de lloc de treball. Plaça i lloc de treball. Catàlegs de llocs de treball.

Tema 6. - Relacions de Llocs de Treball. Elaboració de la relació de llocs de treball. Definició, naturalesa jurídica. Caràcter i contingut bàsic.

Tema 7. - L’oferta pública d’ocupació. Abast, contingut i tramitació. Naturalesa jurídica. Negociació, planificació i efectes.

Tema 8. - L’Accés a la funció pública Principis rectors i requisit generals. Sistemes de selecció. Procediments selectius: competència, les bases, els exercicis i els programes.

Tema 9. - La carrera professional. Concepte i modalitats. La consolidació del grau personal. L’avaluació de l’acompliment.

Tema 10.- Les retribucions dels empleats públics. Aspectes generals. L’estructura retributiva. Retribucions bàsiques i complementàries. Altres conceptes retributius. Determinació anual de les retribucions. Indemnitzacions per raó del servei. La massa salarial en el pressupost municipal.

Tema 11. - El temps de treball del personal laboral i funcionari. Jornada, descans setmanal, vacances, permisos, llicències. El règim dels permisos i reduccions de les jornades de la Llei de Mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral del personal al servei de les Administracions Públiques de Catalunya.

Tema 12. - Responsabilitat civil, penal i administrativa dels funcionaris públics. Règim disciplinari: Principis generals i procediment disciplinari.

Tema 13. - Les bases constitucionals del dret sindical a la funció pública. L’àmbit subjectiu del dret de llibertat sindical. El contingut del dret sindical. La representativitat sindical en l’àmbit de la funció pública.

Tema 14. - L’acció protectora de la seguretat social: contingències cobertes i prestacions. Assistència sanitària. Les prestacions econòmiques del sistema de la Seguretat Social ( la incapacitat temporal, maternitat, paternitat, risc durant l’embaràs i lactància natural, cura de menors afectats per càncer o altre malaltia greu, incapacitat permanent, jubilació, invalidesa, mort i supervivència, atur...)

Tema 15. - Gestió de nòmines: El rebut de salari. Estructura i contingut. La cotització a la seguretat social i la retenció a compte sobre l’impost de renda de les persones físiques.

Tema 16. - Afiliació a la seguretat social. Altes i baixes. Variació de dades. Les bases de cotització i tipus de cotització. Retencions a compte de l’import de la renda de les persones físiques. Suposis específics de cotització: llicència de maternitat, permisos no retribuïts, suspensions d’ocupació, etc.

Tema 17. - El contracte de treball: concepte, subjectes i forma. El contingut del contracte de treball. Modificació, suspensió i extinció del contracte de treball. Modalitats de contractes.

Tema. 18. - La successió d’empreses a les administracions locals. Concepte de subrogació del personal. Supòsits i efectes de la seva aplicació en les administracions locals.

Tema 19. El conveni col·lectiu: concepte, eficàcia i tipologia. El conveni col·lectiu d’eficàcia general: Parts, contingut, elaboració, registre, dipòsit i publicació, eficàcia, adhesió, extensió i concurrència. El conveni col·lectiu d’eficàcia limitada. Els Pactes de Funcionaris. Els acords marc interprofessionals. La negociació col·lectiva en les Administracions Públiques. Acords d’adhesió i actes d’extensió.

Tema 20. - Règim d’incompatibilitats del personal al servei de l’administració pública.

Tema 21. - Prevenció de riscos laborals. Marc normatiu bàsic. Competències en matèria laboral. Conceptes bàsics sobre prevenció de riscos laborals. Disciplines preventives. Principis de l’activitat preventiva.

Tema 22. -El Pla de prevenció de riscos laborals. Els accidents de treball. Concepte. Mètodes d’investigació. Paràmetres de seguiment en recintes de les administracions locals.

Tema 23. - Criteris ergonòmics en el disseny d’espais d’oficines (mobiliari, PVD, condicions ambientals). Càrrega mental: definició, factors de risc, avaluació i criteris preventius. Protecció dels treballadors especialment sensibles. Adaptació i canvis de llocs de treball del personal al servei de les administracions locals

Tema 24. - La formació el perfeccionament del personal. Pla de formació. L’avaluació de les necessitats. Objectiu i contingut dels programes de formació. Principis d’aprenentatge. Tipus de programa de formació i desenvolupament.

Tema 25. -. Carta Europea per a la igualtat de dones i homes a la vida local. La llei d’igualtat efectiva entre dones i homes. Els Plans d’igualtat. El Pla d’igualtat de l’Ajuntament de Santpedor.

Aviso Legal y Condiciones de compra | Política de Privacidad | Política de Cookies  | © 1996-2021 La Escuela de Oposiciones Técnicas

Contacta con nosotros

 918289688 | 637200311


¿Prefieres que te llamemos?

Su Email se envio con exito.

Hubo un erro al enviar el email.