agregar al carrito
BUSCA OPOSICIONES DESDE AQUÍ
No hay productos en el carrito de la compra

Oposiciones de Educadores Sociales Ayuntamiento Palafolls 2020-2021

Especialidad: Educador Social
Área geográfica: Cataluña
Fecha Convocatoria: 09/12/2020
Plazas: 1
Grupo: A2

Descripción de la oposición
Oposiciones de Educadores Sociales Ayuntamiento Palafolls 2020-2021

El Ayuntamiento de Palafolls convoca una plaza de Educador Social perteneciente al turno de estabilización temporal. El acceso es libre y el sistema de selección será el de concurso-oposición.

Tema 1. La Constitució Espanyola de 1.978. Estructura, contingut i principis general. El Tribunal Constitucional: composició i competències.

Tema 2. Els drets fonamentals, les llibertats públiques i els drets socials i econòmics en la Constitució Espanyola. La protecció i suspensió dels drets fonamentals. El/la defensor/a del poble.

Tema 3. L´organització territorial de l´Estat en la Constitució: l´Administració Local. Ens que la integren. La regulació del règim local a Catalunya.

Tema 4. L´Estatut d´Autonomia de Catalunya: contingut i valor normatiu.

Tema 5. El dret administratiu. Concepte. Fonts del dret administratiu. Principis d´actuació de l´administració pública. Submissió de l´Administració a la Llei i al Dret

Tema 6. L´acte administratiu: concepte i classes. Elements de l´acte administratiu. Lamotivació i la forma. El silenci administratiu: el silenci positiu i els actes presumptes. Actesnuls i anul·lables.

Tema 7. El procediment administratiu: concepte, principis i importància. Fases del procediment administratiu general. Còmput de terminis.

Tema 8. La contractació administrativa: concepte i fonts. Principis bàsics de la Llei de contractes de les administracions públiques. Requisits per contractar amb l´Administració. Garanties. Tipus de contractes administratius. Procediments i formes d´adjudicació de contractes.

Tema 9. La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial. L´acció de responsabilitat. La responsabilitat de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.

Tema 10. El Municipi en el règim constitucional espanyol. Elements. Organització municipal, competències i funcionament.

Tema 11. Les hisendes locals i els seus pressupostos

Tema 12. Ordenances i reglaments locals. Els bans. Procediment d´elaboració i aprovació.

 

TEMARI ESPECIFIC

 

Tema 13. El sistema català de serveis socials finalitat i objectius de les polítiques de serveis socials: principis rectors, accés i drets i deures de les persones usuàries.

Tema 14. L.ètica en els serveis socials de Catalunya. El Comitè d.ètica. El codi deontològic.

Tema 15. Llei 12/2007, d.11 d.octubre, de serveis socials. Principis rectors del sistema públic dels serveis socials, el dret d.accés a serveis socials, dret a la informació en l.àmbit dels serveis socials.

Tema 16. Llei 12/2007, d.11 d.octubre, de serveis socials. Titulars de dret a accedir als serveis socials, destinataris amb necessitat d.atenció especial.

Tema 17. Llei 12/2007, d.11 d.octubre, de serveis socials. Organització territorial dels serveis socials, principis d.organització. Àrees bàsiques de serveis socials i àmbits territorials de prestació dels serveis especialitzats.

Tema 18. Llei 12/2007, d.11 d.octubre, de serveis socials. Els serveis socials bàsics, definició, organització i funcions.

Tema 19. Llei 12/2007, d.11 d.octubre, de serveis socials. Els serveis socials especialitzats. Definició, organització i funcions.

Tema 20. Llei 12/2007, d.11 d.octubre, de serveis socials. Competències de les diferents administracions públiques.

Tema 21. Els serveis socials a Palafolls. Anàlisi de l.entorn social a Palafolls. Diagnosi: anàlisi de l.entorn social de Palafolls.

Tema 22. El pla d.acció social a Palafolls. Necessitats socials detectades a Palafolls.

Tema 23. El plans d.acció social. Principis i pilars bàsics.

Tema 24. La cartera de serveis d.acció social a l.Ajuntament de Palafolls. Tipus de serveis i trets principals.

Tema 25. El Serveis d.atenció a les urgències i emergències socials -SUES.. Funcions, requisits per accedir-hi, persones i/o famílies que tenen dret a accedir-hi, documentació necessària per accedir-hi. Aplicació al municipi de Palafolls.

Tema 26. Funcions de l./de la educador/a social en l.equip de serveis socials bàsics. Subjectes d.intervenció.

Tema 27. Elements que conformen els plans d.intervenció socioeducatius.

Tema 28. Tècniques d.intervenció socioeducativa: definició del pla de treball com a element d.intervenció socioeducativa, i l.informe social per a l.avaluació de la feina feta.

Tema 29. Organització de l.equip bàsic de serveis socials. Composició i estructura organitzativa.

Tema 30. La detecció de necessitats socials. Instruments per detectar les necessitats socials d.un territori i incorporar-les a la gestió diària.

Tema 31. El treball amb grups en el context dels serveis socials. Conceptualització. Metodologia d.intervenció. Tipologia de grups. L.avaluació de la intervenció grupal. Paper del/de la educador/a social.

Tema 32. L.atenció social i sanitària integrada. Conceptes bàsics.

Tema 33. La inclusió i l.exclusió social. Definició de conceptes i aplicació en el món local. Mesures i recursos per abordar-les des del sistema català de serveis socials.

Tema 34. La problemàtica de l.habitatge a Catalunya segons la llei 24/2015, del 29 de juliol,de mesures urgents per afrontar l.emergència en l.àmbit de l.habitatge i la pobresaenergètica i la llei 4/2016, del 23 de desembre, de mesures de protecció del dret del.habitatge de les persones en risc d.exclusió residencial.

Tema 35. Atenció a les persones sense llar des dels serveis socials bàsics. Conceptualització i causes. Recursos.

Tema 36. La pobresa energètica segons la llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l.emergència en l.àmbit de l.habitatge i la pobresa energètica i el Reial Decret Llei 15/2018, de 5 d.octubre, de mesures urgents per a la transició energètica i la protecció dels consumidors (Bo social).

Tema 37. Situació de la pobresa alimentària a Catalunya. Conceptualització. Causes. Mesures per a fer-hi front. Models d.actuació. El paper dels serveis socials bàsics.

Tema 38. Persones amb discapacitat. Els plans d.accessibilitat segons la llei 13/2014, del 30 d.octubre, d.accessibilitat. Competències de la resta d.administracions, serveis i recursos.

Tema 39. Indicadors de risc en dones. La LO 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere i la llei 5/2008, de 24 d.abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

Tema 40. Llei 14/2010, dels drets i les oportunitats en la infància i l.adolescència. Objectede la llei i principis rectors.

Tema 41. Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l.adolescència. Les situacions de risc, definició i concepte.

Tema 42. Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l.adolescència. La intervenció dels serveis socials. Mesures d.atenció social i educativa.

Tema 43. Ordre BSF/331/2013, de 18 de desembre, per la qual s’aproven les llistes d’indicadors i factors de protecció dels infants i adolescents.

Tema 44. La intervenció de l.educador/a social dels serveis socials bàsics amb infants. Conceptualització. Tipus d.intervenció. Recursos i serveis. Treball en xarxa.

Tema 45. Les entitats del tercer sector de l.àmbit de la infància i adolescència. El seu paper en el camp social. Regulació de la cooperació amb l.administració municipal.

Tema 46. El treball preventiu en la infància i l.adolescència. Conceptualització. Línies d.actuació.

Tema 47. La intervenció socioeducativa de l.educador/a social amb el menor, la família il.entorn del menor.

Tema 48. El projecte educatiu individual. Aspectes que ha de contemplar el PEI.

Tema 49. La intervenció de l.educador/a social dels serveis socials bàsics en relació a l.àmbit escolar al territori.

Tema 50. L.absentisme escolar en la infància i adolescència. Conceptualització. Competències. Protocols d.actuació. El paper dels serveis socials

Tema 51. El maltractament infantil. Aspectes conceptuals i tipologies. Protocols d.actuació. Paper dels serveis socials bàsics.

Tema 52. L.Equip d.Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA). Funcions i competències. Relació amb els serveis socials bàsics.

Tema 53. La intervenció de l.educador/a social dels serveis socials bàsics amb adolescents i joves. Conceptualització. Tipus d.intervenció. Recursos i serveis. Treball en xarxa.

Tema 54. Serveis d.intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents (Centre obert). Descripció. Objectius. Població destinatària. Activitats i nivells d.intervenció. Funció de l.educador/a social dels serveis socials bàsics en relació als centres oberts.

Tema 55. La intervenció de l.educador/a social dels serveis socials bàsics en relació a l.àmbit del lleure al territori.

Tema 56. La relació de l.educador/a social per a la intervenció amb joves en l.àmbit de la drogodependència.

Tema 57. L.atur i la inserció sociolaboral dels joves. Recursos. El paper de l.administració local. Coordinació dels serveis socials amb els serveis d.inserció sociolaboral.

Tema 58. Justícia juvenil. Marc normatiu vigent. Delegat d.atenció al menor. Mesures alternatives a la privació de llibertat.

Tema 59. Els convenis. Règim jurídic, objecte i límits.

Tema 60. Gestió i tramitació de les subvencions. Concepte. Subvencions. Transferències. Principis generals. Elements objectius i subjectius. El procediment subvencional. Concessió. Les bases reguladores i la convocatòria. La justificació. El procediment pressupostari. El reintegrament. Les infraccions i les sancions.

Aviso Legal y Condiciones de compra | Política de Privacidad | Política de Cookies  | © 1996-2021 La Escuela de Oposiciones Técnicas

Contacta con nosotros

 918289688 | 637200311


¿Prefieres que te llamemos?

Su Email se envio con exito.

Hubo un erro al enviar el email.