agregar al carrito
BUSCA OPOSICIONES DESDE AQUÍ
No hay productos en el carrito de la compra

Oposiciones de Trabajadores Sociales Ayuntamiento Roses 2019

Especialidad: Trabajadores Sociales
Área geográfica: Cataluña
Fecha Convocatoria: 24/04/2019
Plazas: 1
Grupo: A2

Descripción de la oposición
Oposiciones de Trabajadores Sociales Ayuntamiento Roses 2019

(24/04/2019) Ha sido publicada la convocatoria en el BOE para proveer 1 plaza de Trabajadores Sociales por concurso-oposición libre para el Ayuntamiento de Roses (Girona).

Las bases y el temario se han publicado íntegramente en el Boletín Oficial de la Provincia de Girona del 19 de marzo de 2019.


TEMARIO GENERAL TRABAJADOR SOCIAL
AYUNTAMIENTO DE ROSES

(último temario publicado por el Ayuntamiento de Roses, 2019)


Tema 1. La Constitució Espanyola. Estructura i contingut. Principis constitucionals. Drets fonamentals i llibertats públiques. El Tribunal Constitucional.

Tema 2. L’Administració local. El municipi. La província. La comarca. Els ens supramunicipals. El règim jurídic de l’administració local.

Tema 3. L’organització municipal. L’alcalde/essa. El Ple. La Junta de Govern Local. Les competències municipals: concepte i classes. El Reglament Orgànic Municipal (ROM): concepte i estructura.

Tema 4. El procediment administratiu: concepte i principis. Fases. Terminis: el desistiment i la renúncia. La terminació convencional.

Tema 5. L’acte administratiu: concepte i classes. Elements de l’acte administratiu. Requisits dels actes administratius. L’eficàcia dels actes. Nul·litat i anul·labilitat. El silenci administratiu. Revisió d’ofici. Recursos administratius.

Tema 6. L’administració electrònica: principis generals. Dret de les persones en les seves relacions amb les administracions públiques. Dret i obligació de relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques. L’expedient administratiu electrònic.

Tema 7. Transparència, accés a la informació pública i bon govern: marc legal a Catalunya.

Tema 8. La protecció de dades de caràcter personal: marc normatiu en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Drets de la ciutadania en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Obligacions de l’ajuntament en matèria de protecció de dades.

Tema 9. El Títol II de l’Estatut bàsic de l’empleat públic: el personal al servei de les administracions públiques.

Tema 10.Hisendes locals. Els ingressos públics: especial referència als impostos, taxes i preus públics.

Tema 11. El pressupost municipal: concepte i marc legal. Els principis pressupostaris. Estructura del pressupost. El pressupost per programes.

Tema 12. La potestat reglamentària dels ens locals. Planificació normativa i procediment d’aprovació de normes.


TEMARIO ESPECÍFICO TRABAJADOR SOCIAL
AYUNTAMIENTO DE ROSES

(último temario publicado por el Ayuntamiento de Roses, 2019)


Tema 13. Normativa legal vigent reguladora dels serveis socials a Catalunya. El Sistema de serveis socials, finalitat i objectius de les polítiques de serveis socials.

Tema 14. Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials. Principis rectors del sistema públic dels serveis socials. Titulars del dret a accedir als serveis socials. Situacions amb necessitat d’atenció especial.

Tema 15. Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials. Dret d’accés als serveis socials. Dret a la informació en l’àmbit dels serveis socials. Deures amb relació als serveis socials.

Tema 16. Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials. Organització territorial dels serveis socials, principis d’organització. Àrees bàsiques de serveis socials i àmbits territorials de prestació de serveis especialitzats.

Tema 17. Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials. Els serveis socials bàsics. Definició, organització i funcions.

Tema 18. Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials. Els serveis socials especialitzats. Definició, organització i funcions.

Tema 19. Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials. Competències de les diferents administracions públiques.

Tema 20. Les prestacions del sistema públic de serveis socials. Prestacions de servei, econòmiques i tecnològiques.

Tema 21. La participació i la coordinació en el Sistema català de Serveis Socials

Tema 22.Decret 142/2010, d’11 d’octubre, Cartera de serveis socials 2010-2011. Prestacions garantides i no garantides.

Tema 23. Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència. Objecte de la llei. Principis rectors. Drets dels infants i adolescents.

Tema 24. Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència. Situacions de risc i desemparament. Intervenció dels serveis socials.

Tema 25. Llei 13/2006, de 27 de juliol, de prestacions de caràcter econòmic. Objecte. Finançament. Beneficiaris. Caràcter de les prestacions.

Tema 26. Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència LAPAD. Drets i obligacions de les persones en situació de dependència. Elaboració del PIA. Procés i procediment. Aspectes sociofamiliars a tenir en compte.

Tema 27. Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència LAPAD. Descripció dels Graus de Dependència. Serveis i prestacions previstes.

Tema 28. L’atenció domiciliària en la normativa vigent. Característiques i objectius.

Tema 29. L’Equip d’atenció a la infància i adolescència (EAIA). Funcions i composició. Competències. Procés d’intervenció amb casos.

Tema 30.Els indicadors de risc en els menors. El maltractament infantil. Aspectes conceptuals i tipologies.

Tema 31. Llei 14/2017, de 20 de juliol, de la renda garantida de ciutadania. Objecte. Finalitat i tipus de prestacions. Característiques i caràcter. Resolució de la sol·licitud.

Tema 32. Llei 14/2017, de 20 de juliol, de la renda garantida de ciutadania. Requisits d’accés. Titulars i beneficiaris. Obligacions. Rol dels serveis socials bàsics. El pla d’intervenció.

Tema 33.Els Serveis Socials d’Atenció Primària. Competències municipals. Prestacions i Serveis Específics.

Tema 34.Els Serveis Socials d’Atenció Especialitzada. Competències i xarxes de serveis.

Tema 35.Violència de gènere. Marc Normatiu d’aplicació. Concepte i indicadors. La intervenció en violència de gènere a Roses. Serveis i recursos.

Tema 36. La Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

Tema 37.Polítiques d’igualtat de gènere. La Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes. Objecte i finalitats. Competències de les administracions.

Tema 38. La pobresa energètica. Concepte. Normativa vigent. Mesures i recursos per combatre-la. Paper dels Serveis Socials.

Tema 39. La inserció sociolaboral: xarxa de recursos a Roses. Paper dels professionals d’atenció primària a Roses.

Tema 40.Pobresa i exclusió social. Factors i dimensions de l’exclusió social. Concepte de desigualtat.

Tema 41. La inclusió social. Definició del concepte. Els Plans locals/comarcals d’inclusió social. El paper dels serveis socials

Tema 42.Persones amb discapacitat. Normativa vigent. Serveis i Recursos.

Tema 43.Gent gran. La intervenció municipal. Serveis i recursos.

Tema 44.Els indicadors de risc en la gent gran. El maltractament de la gent gran. Aspectes conceptuals i tipologies. El paper dels serveis socials bàsics.

Tema 45.Treball social amb famílies. Concepte i metodologia

Tema 46.Treball en equip. El treball social interdisciplinari.

Tema 47.Treball en xarxa des dels Serveis Socials d’Atenció Primària

Tema 48.Treball social individual. Concepte, metodologies i tècniques

Tema 49.Treball social comunitari. Característiques i metodologia.

Tema 50.Treball social amb grups. Concepte. Tipologia. Metodologia d’intervenció

Tema 51.Funcions del treball social. El treballador social municipal en l’equip dels serveis socials bàsics.

Tema 52. Les fases de l’entrevista com a procés en el treball social

Tema 53. La planificació i la intervenció en la metodologia del treball social.

Tema 54.Drogodependències. Concepte. Drogues il·legals i drogues legals. Xarxa de serveis d’atenció a les drogodependències a Catalunya. Nivells d’intervenció. La intervenció de les addiccions a Roses.

Tema 55. L’atur i la inserció laboral dels joves. Recursos. El rol de l’administració local. Treball transversal entre els serveis socials o els serveis d’inserció laboral.

Tema 56. La problemàtica de l’habitatge a Catalunya. Normativa vigent. Competències de les diferents administracions. Recursos i prestacions. Paper dels Serveis Socials

Tema 57. L’habitatge d’emergència social. Les meses de valoració de l’adjudicació d’habitatges d’emergència social. Situacions d’emergència social. Paper dels serveis socials bàsics: l’informe social.

Tema 58. La salut i salut mental. Conceptes i dimensions. Factors desencadenants. La intervenció dels Serveis Socials. La Xarxa de Salut Mental: serveis d’atenció a la població adulta i xarxa d’assistència psiquiàtrica a infants i joves.

Tema 59. L’atenció a la població nouvinguda a Roses. Criteris i agents que intervenen. La funció dels serveis socials en l’acollida i integració de persones nouvingudes.

Tema 60. Les entitats del tercer sector. El seu paper en el camp social. La cooperació amb l’administració municipal.

Aviso Legal y Condiciones de compra | Política de Privacidad | Política de Cookies  | © 1996-2021 La Escuela de Oposiciones Técnicas

Contacta con nosotros

 918289688 | 637200311


¿Prefieres que te llamemos?

Su Email se envio con exito.

Hubo un erro al enviar el email.