agregar al carrito
BUSCA OPOSICIONES DESDE AQUÍ
No hay productos en el carrito de la compra

Oposiciones de Técnicos Medios Recursos Humanos Ayuntamiento Alella 2019

Especialidad: Relaciones Laborales, Diplomatura
Área geográfica: Cataluña
Fecha Convocatoria: 02/04/2019
Plazas: 1
Grupo: A2

Descripción de la oposición
Oposiciones de Técnicos Medios Recursos Humanos Ayuntamiento Alella 2019

02/04/2019: Se ha convocado 1 plaza por concurso-oposición libre de Técnico Medio Recursos Humanos para el Ayuntamiento de Alella (Barcelona). 

El temario y las bases se han publicado en el Boletín Oficial de la Provincia de Barcelona del 8 de marzo de 2019.


TEMARIO GENERAL TÉCNICO MEDIO RECURSOS HUMANOS
AYUNTAMIENTO DE ALELLA

(último temario publicado por el Ayuntamiento de Alella, 2019)


1. La Constitució Espanyola de 1978: estructura, contingut i principis . Drets fonamentals, llibertats públiques i deures de la ciutadania. La reforma constitucional.

2. L’Estatut d’Autonomia de Catalunya: estructura i contingut. Drets i deures de la ciutadania. Principis rectors. Reforma.

3. El municipi. Concepte i elements. Organització i competències.

4. El Reglament: concepte i fonament. Classes . Procediment d’elaboració. El principi d’inderogabilitat singular dels reglaments. El règim d’impugnació. La qüestió d’il·legalitat.

5. L’acte administratiu: concepte i classes. Elements de l’acte administratiu. La motivació i la forma. El silenci administratiu: el silenci positiu i els actes presumptes. Eficàcia de l’acte administratiu: principis generals. Executivitat de l’acte administratiu. Notificació i publicació. Invalidesa dels actes: nul·litat de ple dret, anul·labilitat. Convalidació.

6. El procediment administratiu: concepte i principis. El procediment administratiu comú. Fases.

7. La revisió dels actes en via administrativa. La revisió d’ofici. La revocació dels actes administratius.

8. Els recursos administratius: Objecte i classes

9. La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial. L’acció de responsabilitat. La responsabilitat de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.

10. Els contractes del secor públic: delimitació. Els principis generals de la contractació del sector públic: racionalitat, llibertat de pactes i contingut mínim, perfecció i forma, la informació, el règim de la invalidesa i la revisió de decisions en matèria de contractació.

11. El pressupost general de les entitats locals. Estructura pressupostària. Elaboració i aprovació. Les bases d'execució del pressupost. La pròrroga del pressupost. L'execució del pressupost de despeses i d'ingressos: les seves fases.

12. L’administració electrònica: pilars i principis. El model d’Administració Electrònica de Catalunya. Drets dels ciutadans a relacionar -se amb les Administracions públiques per mitjans electrònics. El Règim Jurídic de l’Adinistració electrònica: regulació estatal i de la Generalitat de Catalunya. Gestió electrònica dels procediments.


TEMARIO ESPECÍFICO TÉCNICO MEDIO RECURSOS HUMANOS
AYUNTAMIENTO DE ALELLA ​

(último temario publicado por el Ayuntamiento de Alella, 2019)


13. La funció pública i la seva evolució històrica.

14. Aspectes generals de la funció pública i del dret de la funció pública.

15. El règim jurídic de la funció pública. Introducció. El personal al servei de les entitats locals. Estructura del personal al servei de les entitats locals.

16. El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, text refós de la Llei de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic. Estructura, contingut i entrada en vigor.

17. El personal al servei de les entitats locals: Classes i règim jurídic.

18. Plantilla de personal. Concepte, funcions, naturalesa i aprovació. 

19. Relació de llocs de treball. Concepte, funcions, contingut, naturalesa i aprovació.

20. El concepte de lloc de treball. Plaça i lloc de treball. Finalitat i naturalesa.

21. Descripció, valoració i classificació dels llocs de treball.

22. Valoració de llocs de treball. Concepte i finalitats. Aplicació.

23. La valoració de llocs de treball com a sistema de determinació de les retribucions del personal laboral. Règim jurídic.

24. Oferta pública d’ocupació. Concepte, abast, contingut i tramitació. Naturalesa jurídica. Negociació, publicació i efectes.

25 . Plans d’ordenació de Recursos Humans. El registre de personal. 2 6 . L’accés a l’ocupació pública. Principis generals aplicables als processos selectius. Requisits generals i específics per a participar en els processos selectius.

27. L’accés a l’ocupació pública. Sistemes de selecció. Òrgans de selecció .

28. L’accés a l’ocupació pública. Procediment selectiu.

29. L’accés a l’ocupació pública. Selecció de personal interí i laboral. Els processos de funcionarització i de consolidació de l’ocupació temporal.

30. La carrera professional. Concepte i modalitats . La consolidació del grau personal. L’avaluació de l’acompliment.

31. Provisió de llocs de treball. Sistemes ordinaris.

32. Altres sistemes de provisió. Sistemes extraordinaris. 

33. Les situacions administratives. Règim jurídic. Tipologia. Reingrés al servei actiu.

34. La pèrdua de la condició de funcionari públic.

35. Ordenació del temps de treball. Jornada i horari de treball. Permisos i llicènies dels empleats públics.

36. Drets, deures i codi de conducta dels empleats públics.

37. Les retribucions dels empleats públics. Aspectes generals. L’estructura retributiva. Retribucions bàsiques i complementàries. Altres conceptes retributius. Determinació anual de les retribucions. Indemnitzacions per raó del servei. Modificació dels sistema retributiu segons el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, text refós de la Llei de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.

38. Règim d’incompatibilitats dels empleats públics. Àmbit objectiu i subjectius sobre incompatibilitats. Principis generals. El règim d’incompatibilitats aplicables a les activitats públiques i privades. Incompatibilitats amb les pensions públiques. Activitats exemptes.

39. Fonament i marc constitucionals de la potestat disciplinària. Principis generals del règim disciplinari.

40. Les faltes i les sancions disciplinàries.

41. El procediment disciplinari. Caducitat del procediment. Executivitat de les sancions.

42. Responsabilitat penal i patrimonial dels empleats públics.

43. Les bases constitucionals del dret sindical a la funció pública. L’àmbit subjectiu del dret de llibertat sindical. El contingut del dret sindical. La representativitat sindical en l’àmbit de la funció pública. 44. Els òrgans de representació unitària en la funció pública. La constitució de seccions sindicals. Els òrgans de representació unitària.

45. La negociació de les condicions de treball dels empleats públics. Legitimació per a ser presents en les meses de negociació. Nombre de meses de negociació. Composició i constitució de les meses de negociació. Les matèries obecte de negociació. Els instruments resultants de la negociació. La vigència dels pactes i dels acords.

46. El sistema espanyol de la Seguretat Social. Les entitats gestores de la Seguretat Social a Catalunya. El règim general i els règims especials

47. Afiliciació i cotització al sistema de la Seguretat Social. Altes i baixes.

48. L’acció protectora de la Seguretat Social: Contingències i prestacions. 49. Marc jurídic i especificitats de la contractació laboral temporal i a temps parcial a les corporacions locals. Contractes de treball: per obra o servei determinat, eventual per circumstàncies de la producció i d’interinitat.

50 . Regles comunes sobre la contractació laboral temporal a les corporacions locals. Mesures per a la reducció d’aquest tipus de contractació.

51. Contractació temporal i seguretat social.

52. La planificació de la formació. Fases per a l’elaboració d’un pla de formació.

53. La gestió per competències.

54. Prevenció de riscos laborals. Marc normatiu bàsic. Competències en matèria laboral. Conceptes bàsics sobre prevenció de riscos laborals. Disciplines preventives. Principis de l’activitat preventiva.

55. El pla de prevenció de riscos laborals. 

56. Participació dels empleats públics i dels seus representants en la seguretat i salut laboral a les entitats locals.

57. Polítiques de seguretat i salut en el treball. Obligacions i drets recollits a la Llei de Prevenció de riscos laborals.

58. La vigilància de la salut dels empleats públics. 59. Danys derivats del treball i la seva prevenció.

60. Càrrega física de treball i càrrega mental de treball. 

Aviso Legal y Condiciones de compra | Política de Privacidad | Política de Cookies  | © 1996-2021 La Escuela de Oposiciones Técnicas

Contacta con nosotros

 918289688 | 637200311


¿Prefieres que te llamemos?

Su Email se envio con exito.

Hubo un erro al enviar el email.