agregar al carrito
BUSCA OPOSICIONES DESDE AQUÍ
No hay productos en el carrito de la compra

Oposiciones de Arquitectos Técnicos Ayuntamiento Calaf 2019

Especialidad: Arquitectos Técnicos - Ingenieros de la Edificación
Área geográfica: Cataluña
Fecha Convocatoria: 28/03/2019
Plazas: 1
Grupo: A2

Descripción de la oposición
Oposiciones de Arquitectos Técnicos Ayuntamiento Calaf 2019

Se ha publicado el anuncio de la convocatoria, el 28 de marzo de 2019, que incluye 1 plaza mediante concurso-oposición libre de Técnico Medio en Arquitectura Técnica para el Ayuntamiento de Calaf (Barcelona). Las bases y el temario se han publicado íntegramente en el Boletín Oficial de la Provincia de Barcelona del 19 de marzo de 2019.


TEMARIO GENERAL TÉCNICO MEDIO EN ARQUITECTURA TÉCNICA
AYUNTAMIENTO DE CALAF ​
(último temario oficial publicado por el Ayuntamiento de Calaf, 2019)


Tema 1.- La Constitució espanyola de 1978. L’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Tema 2.- El municipi. Els òrgans de representació política i la seva designació. Òrgans necessaris i òrgans complementaris. Línies generals de l’organització i competències municipals.

Tema 3.- L’Administració pública: concepte i principis.

Tema 4.- El dret administratiu. El reglament: concepte i classes de reglaments. Fonaments i límits de la potestat reglamentaria. 

Tema 5.- L’acte administratiu: concepte, elements i classes. La motivació i la forma. El silenci administratiu. L’eficàcia de l’acte administratiu: principis generals. Executivitat de l’acte administratiu. La notificació i la publicació. Invalidesa dels actes: nul·litat de ple dret, anul·labilitat.

Tema 6.- El procediment administratiu: concepte, principis i importància. El procediment administratiu comú: regulació. L’estructura del procediment administratiu: iniciació, ordenació, instrucció i finalització. Els terminis administratius: regulació i jurisprudència. Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d’ofici. Revocació dels actes administratius.

Tema 7.- Els recursos administratius: objecte i classes. Les reclamacions prèvies a l’exercici d’accions civils i laborals.

Tema 8.- La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial. L’acció de responsabilitat. La responsabilitat de les autoritats i del personal al servei de les administracions publiques.

Tema 9.- Patrimoni de les administracions publiques; concepte, naturalesa i classificació. Les prerrogatives de l’Administració; afectació, mutació i adscripció. Adquisició i defensa del patrimoni. Us i explotació; els negocis jurídics patrimonials.

Tema 10.- La contractació administrativa: concepte i fonts. Principis bàsics de la Llei de contractes del sector públic. Classificació dels contractes i regim jurídic. La selecció del contractista. Drets i obligacions del contractista i de l’Administració.

Tema 11.- Les formes d’activitat administrativa. L’activitat de limitació, arbitral, de servei públic i de foment. Principals manifestacions. El servei públic local. Formes de prestació dels serveis públics. La gestió directa i la indirecta. La concessió. Domini públic i privat de l’Administració: regim jurídic i naturalesa. Ús del domini públic.

Tema 12.- La potestat sancionadora administrativa i el procediment sancionador.

Tema 13.- El regim jurídic de la funció pública catalana. La funció publica local: selecció i provisió de llocs; adquisició i pèrdua de la condició de funcionari. Drets i deures del personal al servei de l’Administració publica. El sistema retributiu. Situacions administratives. Règim d’incompatibilitats del personal al servei de l’Administració publica.

Tema 14.- La transparència, l’accés a la informació pública i el bon govern. La protecció de dades de caràcter personal.

Tema 15.- La prevenció de riscos laborals.

Tema 16.- L’ètica pública. Codis ètics i de conducta. La resistència al canvi. Smart cities.


TEMARIO ESPECÍFICO TÉCNICO MEDIO ARQUITECTO TÉCNICO
AYUNTAMIENTO DE CALF 
(último temario oficial publicado por el Ayuntamiento de Calaf, 2019)


Tema 1.- Fonts del dret urbanístic de Catalunya i principis generals d’actuació urbanística. L’Administració urbanística: competències i òrgans urbanístics. Règim urbanístic del sòl.

Tema 2.- El planejament urbanístic. Planejament urbanístic general. Els plans directors urbanístics (PDU). El pla d’ordenació urbanística municipal (POUM). Els programes d’actuació urbanística municipal (PAUM). Les normes de planejament urbanístic.

Tema 3.- Planejament urbanístic derivat. Els plans parcials urbanístics (PPU). Els plans parcials de delimitació (PPD). Els plans de millora urbana (PMU). Els plans especials urbanístics (PEU).

Tema 4.- El planejament urbanístic a Calaf. Evolució i situació actual.

Tema 5.- Règim urbanístic del sòl. La classificació i la qualificació del sòl.

Tema 6.- Limitacions i deures per raó de la classificació: cessions obligatòries, urbanització i altres, costejament de l’obra urbanitzadora.

Tema 7.- L’execució dels plans urbanístics. La delimitació dels polígons i unitats d’actuació.

Tema 8.- Els sistemes d’actuació: compensació, cooperació i expropiació. Els projectes de compensació, de reparcel·lació i el projecte de taxació conjunta.

Tema 9.- Els projectes d’urbanització. Determinacions i continguts.

Tema 10.- Els certificats de qualificació urbanística.

Tema 11.- Els certificats de legalitat urbanística.

Tema 12.- Patrimoni arquitectònic. Conceptes i definicions legals. Legislació específica de catalogació i protecció. Els catàlegs. Expedient d'inclusió. Normatives de protecció d'edificis i ambients.

Tema 13.- Patrimoni arquitectònic. Categories de protecció del patrimoni cultural. Deure de preservació i manteniment. Règim de protecció dels béns immobles.

Tema 14.- L'evolució del concepte de patrimoni en el planejament urbanístic, deis catàlegs d'elements singulars a la consideració deis teixits i les tipologies en els planejaments generals i especials.

Tema 15.- Conceptes de manteniment, conservació I reparació per a edificis públics. Variacions segons la tipologia funcional i de la construcció.

Tema 16.- Les intervencions de manteniment, conservació, reparació i adequació d'ús per a edificis públics historicoartístics. Divisió analítica per a camps d'actuació de les operacions de manteniment.

Tema 17.- El Decret Legislatiu 1/2010, pel qual s’aprova el text refós de la Llei d’Urbanisme de Catalunya.

Tema 18.- Llicències urbanístiques i característiques. Actes subjectes a llicencia urbanística i actes no subjecte a llicència.

Tema 19.- Regim jurídic i procediment d’atorgament de llicencies urbanístiques. Transmissió, caducitat i revocació de llicències urbanístiques. Classes de llicències i el seu règim.

Tema 20.- Les comunicacions prèvies i declaracions responsables.

Tema 21.- El Text refós de la llei estatal del sòl.

Tema 22.- Deures de conservació de l’edificació. Ordres d’execució. Declaració de ruïna. Procediment i efectes.

Tema 23.- El Decret 64/2014 pel qual s’aprova el reglament de protecció de la legalitat urbanística.

Tema 24.- Inspecció urbanística. Procediment. Efectivitat i execució voluntària i forçosa de les ordres de restauració.

Tema 25.- Infraccions urbanístiques. Sancions i persones responsables. Procediments.

Tema 26.- Les multes coercitives.

Tema 27.- Obres locals. Formació dels projectes i memòries valorades. Aprovació, modificació i revisió. Execució i direcció d’obres.

Tema 28.- El pressupost d’obra. Programes informàtics habituals de les administracions catalanes. Preus unitaris. Preus auxiliars.

Tema 29.- Costos directes i indirectes. Despeses generals i Benefici industrial d’obra. Pressupost d’execució material, el pressupost d’execució per contracte i el pressupost per a coneixement de l’administració.

Tema 30.- Contractes del sector públic. Tipus de contractes. L’expedient de contractació. Modalitats.

Tema 31.- Plecs de clàusules administratives particulars. Especial referència al plec de prescripcions tècniques. Informes tècnics en l’àmbit de la contractació publica.

Tema 32.- Instrucció de l’expedient, tramitació i finalització. Formes d’adjudicació. Especial referència a la tramitació electrònica. Elicita i sobre digital.

Tema 33.- El contracte d’obres I. Execució i modificació dels contractes. Comprovació del replanteig. Programa de treball.

Tema 34.- El contracte d’obres II. Certificacions d’obra. Abonament a compte. Preus no previstos en el contracte. Liquidació. Règim de revisió de preus. Recepció de les obres. Suspensió de les obres. Execució del contracte. Responsabilitat del contractista. Drets i deures del contractista. La garantia. Els vicis ocults.

Tema 35.- La seguretat i salut a les obres de construcció. Normativa d’aplicació. Documentació i tràmits necessaris. Estudi i estudi bàsic de seguretat i salut. Coordinació de seguretat. Pla de seguretat i salut en el treball. Aprovació dels plans de seguretat i salut. El control de qualitat de les obres d’edificació. Normativa d’aplicació i tipus d’assaig. Obres defectuoses o mal executades.

Tema 36.- Normativa de supressió de les barreres arquitectòniques. Codi d’accessibilitat. Itinerari accessible. Paviments en espais públics. Guals i passos de vianants adaptats. Rampes adaptades. Aparcaments adaptats. Mobiliari urbà. El cas de les ocupacions temporals de la via pública.

Tema 37.- Nivells d’accessibilitat en els edificis. Accessibilitat exigible als edificis d’ús públic. Accessibilitat exigible als edificis d’ús privat. Reserva d’habitatges per a persones amb mobilitat reduïda.

Tema 38.- Agents de l’edificació. Normativa d’aplicació. Concepte legal. Funcions i obligacions. Responsabilitat i garanties

Tema 39.- El Codi Tècnic de l’Edificació (CTE): documents bàsics i exigències bàsics. Repercussions sobre el Projecte bàsic i d’execució, sobre el control d’obres i els documents de final d’obra. Aplicació a les obres de l’administració.

Tema 40.- Les instal·lacions existents: normativa i influença en el disseny urbà i imatge urbana. Rases i canalitzacions. Problemàtica del desplaçament de les instal·lacions existents. Manteniment i renovació de les instal·lacions existents.

Tema 41.- El mobiliari urbà, característiques i funcionalitat. Criteris per a la seva implantació i definició dels diferents elements.

Tema 42.- Legislació d'equipaments comercials vigent a Catalunya. Tipologies i condicions urbanístiques per a la seva implantació. Comunicacions prèvies i declaracions responsables en l’àmbit d’activitats.

Tema 43.- Gestió de residus de la construcció: normativa vigent. Elements de construcció reutilitzables. Materials per a reciclatge. Materials potencialment perillosos. Recomanacions per a l'execució material de la construcció. Aspectes pràctics de la gestió de residus.

Tema 44.- Sostenibilitat a la construcció i estalvi energètic. Materials de construcció sostenible. Paràmetres d'ecoeficiència relatius a l'aigua, l'energia, materials i sistemes constructius i residus. Certificat d'eficiència energètica. Altres mesures d’estalvi energètic.

Aviso Legal y Condiciones de compra | Política de Privacidad | Política de Cookies  | © 1996-2021 La Escuela de Oposiciones Técnicas

Contacta con nosotros

 918289688 | 637200311


¿Prefieres que te llamemos?

Su Email se envio con exito.

Hubo un erro al enviar el email.