agregar al carrito
BUSCA OPOSICIONES DESDE AQUÍ
No hay productos en el carrito de la compra

Oposiciones de Técnicos Gestiones Administrativas Ayuntamiento Berga 2019

Especialidad: Gestión General de la Administración
Área geográfica: Cataluña
Fecha Convocatoria: 20/02/2019
Plazas: 2
Grupo: A2

Descripción de la oposición
Oposiciones de Técnicos Gestiones Administrativas Ayuntamiento Berga 2019

En el BOE, se ha publicado el anuncio de la convocatoria (el 20/02/2019), para el Ayuntamiento de Berga en Barcelona, que incluye 2 plazas de Técnico en Gestión Administrativa por concurso-oposición. En el Boletín Oficial de la Provincia de Barcelona del 14 de febrero de 2019 están publicadas las bases y el temario.


TEMARIO TÉCNICO EN GESTIÓN ADMINISTRATIVA
AYUNTAMIENTO DE BERGA

(último temario publicado por el Ayuntamiento de Berga 2019)


1. L’Administració pública en la Constitució. L’organització territorial de l’Estat: comunitats autònomes, municipis i províncies.

2. El govern local en l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Organització. Competències locals. Les finances dels governs locals.

3. La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (I). Els interessats en el procediment: la capacitat d’obrar i el concepte d’interessat; identificació i signatura dels interessats en el procediment administratiu. L’activitat de les Administracions Públiques: normes generals d’actuació i terminis.

4. La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (II). Els actes administratius: requisits i eficàcia dels actes administratius; nul·litat i anul·labilitat; execució dels actes administratius.

5. La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (III). El procediment administratiu comú: iniciació i ordenació del procediment.

6. La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (IV). El procediment administratiu comú: instrucció i finalització del procediment.

7. La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (V). Especialitats del procediment administratiu comú en matèria sancionadora i de responsabilitat patrimonial.

8. La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (VI). Revisió dels actes administratius: revisió d’ofici i principis generals dels recursos administratius.

9. La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (VII). Recursos administratius: recurs d’alçada, recurs potestatiu de reposició i recurs extraordinari de revisió.

10. La Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic (I). La competència dels òrgans administratius. Delegació de competències. Avocació de competències. Encomanes de gestió. Delegació de signatura.

11. La Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic (II). Principis de la potestat sancionadora i de la responsabilitat de les Administracions Públiques. 

12. La Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic (III). Els convenis: definició dels convenis; distinció amb els protocols generals d’actuació; requisits de validesa i eficàcia; contingut; extinció dels convenis; efectes de la resolució dels convenis i tramesa al Tribunal de Comptes.

13. La Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic (IV). Relacions interadministratives: principis generals; deure de col·laboració; relacions electròniques entre les administracions.

14. La jurisdicció contenciosa administrativa (I). Naturalesa, extensió i límits. Òrgans de la jurisdicció i les seves competències. Les parts: capacitat processal, legitimació i representació i defensa.

15. La jurisdicció contenciosa administrativa (II). Naturalesa, extensió i límits. L’objecte del recurs contenciós administratiu. El procediment en primera o única instància. Mesures cautelars. La sentència: recursos contra sentències. L’execució de la sentència. 16. L’Administració local en la Constitució i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. La Carta Europea d’Autonomia Local. El principi d’autonomia local: significat, contingut i límits. Fonts del dret local. Regulació bàsica de l’Estat i normativa catalana en matèria de règim local.

17. El municipi: concepte i elements. El terme municipal. Alteracions de termes municipals. 18. La població municipal. El padró d’habitants. L’estatut dels veïns. Drets dels estrangers.

19. L’organització municipal. Òrgans necessaris. Òrgans complementaris. Els grups polítics. La participació veïnal en la gestió municipal.

20. Les competències municipals. Competències pròpies i competències delegades. Assumpció de competències distintes de les pròpies i les delegades. Els serveis mínims obligatoris. La reserva de serveis.

21. La intervenció administrativa local en l’activitat privada (I): ordenances i bans, llicències i altres actes de control preventiu.

22. La intervenció administrativa local en l’activitat privada (II): comunicacions prèvies i declaracions responsables, control posterior a l’inici d’activitats i ordres individuals. L’activitat de foment en l’esfera local.

23. La iniciativa pública econòmica de les entitats locals i la reserva de serveis. El servei públic en les entitats locals.

24. Les formes de gestió dels serveis públics locals i les diferents modalitats.

25. Els béns de les entitats locals (I). Classes. Béns de domini públic. Béns patrimonials. Béns comunals.

26. Els béns de les entitats locals (II). Prerrogatives i potestats de les entitats locals en relació amb els seus béns. L’inventari.

27. Els recursos de les hisendes locals en el marc del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (I). Impostos, taxes, contribucions especials i preus públics.

28. Els recursos de les hisendes locals en el marc del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (II). La imposició i l’ordenació de tributs i l’establiment de recursos no tributaris. Règim d’impugnació dels actes d’imposició i ordenació de tributs.

29. El pressupost municipal. Definició, contingut, tramitació, modificació i liquidació.

30. El personal al servei de les corporacions locals (I). Classes i règim jurídic. La funció pública local: classes de funcionaris locals. Personal laboral. Personal eventual.

31. El personal al servei de les corporacions locals (II). Els instruments d’organització del personal: plantilles i relacions de llocs de treball. L’oferta pública d’ocupació. Drets i deures dels funcionaris locals.

32. Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantía dels drets digitals, adaptada al Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d’abril de 2016 relatiu a la protecció de las persones físiques en lo que respecta al tractament de dades personals i de lliure circulació d’aquestes dades

33. La contractació del sector públic (I). Contractes del sector públic.

34. La contractació del sector públic (II). Contractes subjectes a regulació harmonitzada. Contractes administratius i contractes privats. 

35. La contractació del sector públic (III). Perfecció i forma del contracte. Prohibicions de contractar. Capacitat, solvència i classificació de les empreses.

36. La contractació del sector públic (IV). Garanties exigibles en la contractació del sector públic.

37. La contractació del sector públic (V). Modificació dels contractes. Tramitació ordinària, tramitació urgent i tramitació d’emergència.

38. La contractació del sector públic (VI). Contractes menors. Procediment negociat, amb i sense publicitat. Procediment obert.

39. La contractació del sector públic (VII). Règim de contractació dels Organismes Autònoms, Societats Mercantils de Capital Públic i Empreses Públiques.

40. Règim urbanístic del sòl (I). Classificació del sòl. Concepte de sòl urbà. Serveis urbanístics bàsics. Concepte de nucli de població. Concepte de solar.

41. Règim urbanístic del sòl (II). Concepte de sòl urbà consolidat i no consolidat. Concepte de sòl no urbanitzable. Concepte de sòl urbanitzable delimitat i no delimitat.

42. L’aprofitament urbanístic (I). Definició. Règim urbanístic del subsòl. Limitacions del dret d’aprofitament urbanístic. Dret d’edificació en sòl urbà.

43. L’aprofitament urbanístic (II). Drets i deures de les persones propietàries en sòl urbanitzable (delimitat i no delimitat) i en sòl no urbanitzable.

44. Planejament urbanístic (I). Tipus de plans urbanístics. Plans d’ordenació urbanística municipal. Plans parcials urbanístics. Plans de millora urbana

45. Planejament urbanístic (II). Ordenances municipals d’urbanització i d’edificació. Projectes d’urbanització. Iniciativa privada en la formulació dels plans urbanístics. Modificació i revisió dels plans urbanístics.

46. Gestió urbanística (I). Sectors de planejament i polígons d’actuació urbanística. Execució aïllada. Execució sistemàtica. L’ocupació directa. Sistema d’actuació urbanística per reparcel·lació. Objecte de la reparcel·lació. Contingut i determinacions del projecte de reparcel·lació. Efectes del projecte de reparcel·lació.

47. Gestió urbanística (II). Altres supòsits de reparcel·lació. Reparcel·lació voluntària, reparcel·lació econòmica i regularització de finques.

48. Gestió urbanística (III). Modalitats del sistema d’actuació urbanística per reparcel·lació: compensació bàsica, compensació per concertació, cooperació i execució dels àmbits declarats sectors d’urbanització prioritària.

49. Les expropiacions per raons urbanístiques. Legitimació de les expropiacions i supòsits que les legitimen. Tramitació de l’expropiació forçosa en actuacions urbanístiques aïllades. Procediment de taxació conjunta.

50. Els convenis urbanístics. Naturalesa dels convenis urbanístics. Límits als convenis urbanístics celebrats entre l’Administració urbanística i els promotors. Publicitat i obligacions dels convenis urbanístics. Competència orgànica per a l’aprovació dels convenis urbanístics.

51. Accés al Registre de la propietat de les actuacions urbanístiques. Actes inscribibles. Els projectes d’equidistribució. Les expropiacions urbanístiques. Les cessions de terrenys. Aprofitament urbanístic. Obres noves. Actes de parcel·lació.

52. Intervenció en l’ús del sòl i en l’execució d’obres (I). Definició i objecte de les llicències urbanístiques. Actes subjectes a llicència urbanística. Actes subjectes a comunicació prèvia. Actes no subjectes a intervenció mitjançant llicència urbanística o comunicació prèvia.

53. Intervenció en l’ús del sòl i en l’execució d’obres (II). Règim de divisió de terrenys. Divisió de terrenys en sòl urbà, en sòl urbanitzable i en sòl no urbanitzable. La parcel·lació urbanística.

54. Ordres d’execució. Competència per dictar ordres d’execució. Persones obligades. Procediment per dictar ordres d’execució. Ordres d’execució en supòsits d’urgència.

55. Estat ruïnós dels immobles. Declaració d’estat ruïnós. Ruïna tècnica. Ruïna econòmica. Ruïna urbanística. Ruïna imminent.

56. Inspecció urbanística. Competència. Facultats. Actes i informes d’inspecció i el seu valor probatori.

57. Protecció de la legalitat urbanística. Procediments de protecció de la legalitat urbanística. Òrgans competents i legislació aplicable. Caducitat dels procediments. Mesures provisionals. Col·laboració del Registre de la Propietat en l’eficàcia dels actes administratius en matèria urbanística. Ordres de suspensió d’obres i requeriments de legalització. Prescripció de l’acció de restauració i de l’ordre de restauració. Revisió de llicències i ordres d’execució. Actes nuls.

58. Disciplina urbanística. Classificació de les infraccions urbanístiques. Actuacions que vulneren l’ordenament jurídic. Infraccions urbanístiques molt greus, greus i lleus. Restauració voluntària de la realitat física o jurídica alterada.

59. Disciplina urbanística. Prescripció d’infraccions i de sancions urbanístiques. Quantia de les sancions. Graduació de les sancions. Persones responsables als efectes del règim sancionador. Multes coercitives per incompliment de les resolucions de restauració i altres acords. Actuacions constitutives d’infracció a l’empara de llicència o d’ordre d’execució.

60. Espectacles públics i activitats recreatives. Llicència d’establiments oberts al públic d’espectacles públics i activitats recreatives. Comunicació prèvia d’espectacles públics i activitats recreatives. 61. Activitats innòcues. Comunicació prèvia d’activitats innòcues. Declaració responsable d’activitats innòcues. 

Aviso Legal y Condiciones de compra | Política de Privacidad | Política de Cookies  | © 1996-2021 La Escuela de Oposiciones Técnicas

Contacta con nosotros

 918289688 | 637200311


¿Prefieres que te llamemos?

Su Email se envio con exito.

Hubo un erro al enviar el email.